TOKAT / MERKEZ - Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu

Nis

İlkokullarda devam devamsızlık durumu nedir?

İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. Öğrencilerin velileri ile okul yönetimleri, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, maarif müfettişleri, muhtarlar ve mülki amirler 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun ilgili hükümleri gereğince çocukların okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.

Nis

Okul yönetimi öğrencinin okula gelmediğinde ne gibi tedbirler alıyor?

1.ders saati içerisinde alınan yoklama sonuçları öğretmenler tarafından öğrencinin gelmeyeceği bilgisi var ise idareye bu durum bildirilir. Bunun yanında 2 gün boyunca öğrenci okula gelmez ise idare tarafından aile aranır

Nis

Okulunuzda forma zorunluluğu var mı?

2019 tarihli Okul Aile Birliği Kararı kapsamında yapılan anket uygulamasına göre 2022 Haziran ayı sonuna kadar SERBEST KIYAFET kararı alınmış olup 2022/2023 Eğitim Öğretim yılında anket güncellenecektir.

Nis

Okulunuzda ilkokul öğrencileri için, eğitim-öğretim saatleri nedir, saat kaça kadar çocuklarımız alabiliriz?

Okulumuzda ilkokul kademesi sabah eğitim 08.40’te başlar, 13.10’te sona ermektedir.

12:10dan 13:30 a kadar ara öğün beslenme zamanı olarak planlanmıştır.

Okul Öncesi Sabah :07:30/12:00  Öğle 12:30/17:30 arasıdır.
Okul çıkış saatinde ise çalışan ebeveynler için okulumuz 07.30 – 17.00 saatleri arasında açıktır. Bu süre içerisinde kurs öğretmenlerimiz öğrencilerinizle etkinlik temelli  dersler yapmaktadır.